I egen bolig efter blodprop i hjernen

Tilbage til at klare sig selv efter en blodprop i hjernen

 

Tekst: Iben Danielsen, Ergoterapeuten august 2016

Da Pia Møller Andersen fik Thomas Nikolaj Karlsen som patient på døgntilbuddet Dragsbækcenteret for snart et år siden var han lammet, han havde afasi efter en blodprop i hjernen. Han var sengeliggende og fik sondemad.

– I januar hørte vi om Edero armstøtten og om nogle kollegaers gode erfaringer med den. Der kom en konsulent med ud, og lærte os at bruge den korrekt og montere den, fortæller Pia Møller Andersen, som arbejder med træning og rehabilitering i døgntilbuddet i Thisted for borgere, der er ramt af blodprop i hjernen eller hjerneblødning.

Og det var noget for Thomas Nikolaj Karlsen. Efter ganske få minutters brug, så kunne han selv tørre bordet af, som han sad ved. Med støtten fik han ny bevægelighed I albueled og håndled.

– I dag kan Thomas selv spise, og han har opnået en rigtig god finmotorik, og kan håndtere småting, som gaffel og kniv. Han har fået opbygget noget muskulatur i armen, fortæller Pia Møller Andersen.

Snart flytter Thomas Nikolaj Karlsen i egen bolig med armstøtten.

– Sådan et hjælpemiddel er for begge, for som ergoterapeut, bliver jeg også aflastet i mit arbejde. Man siger, at en arm er fem procent af et menneskes kropsvægt, og i Thomas tilfælde vil det sige, at jeg skulle flytte rundt med ni kilo i ofte uhensigtsmæssige arbejdsstillinger. Jeg tror, mange borgere kan have glæde af det, og for Thomas er det blevet en uundværlig del af hverdagen. Lige nu venter vi på at få en Edero armstøtte installeret i hans badeværelse, siger Pia Møller Andersen, Thisted, //

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *