Brugssituationer

Armstøtter er designet til mennesker med nedsat styrke i armene uanset årsag. Armstøtten bærer blot din arms vægt, så du kan udføre en bevægelse smidigt og elegant uden at anstrenge dig. Derfor hjælper den medarbejdere mod nedslidning og arbejdsskader, gør mennesker med medfødt nedsat funktionsevne mere selvhjulpne og genoptræner patienter hurtigere.

 • Erhverv

  ERHVERV

 • Genoptraening

  GENOPTRÆNING

 • Rehabilitering

  REHABILITERING

 • Komunikation

  KOMMUNIKATION

Erhverv

Erhverv

Armstøtte aflaster skulder og muskelfibre

Præcisionsarbejde belaster samlet set ikke vores muskler særlig meget. Når vi alligevel får ondt i musklerne, skyldes det, at det altid er de samme få muskelfibre i underarmens og skulderens muskler, der aktiveres, når vi arbejder med lav intensitet dag efter dag.

Samtidig bliver nakken låst fast for at sikre en stabil hovedstilling, så øjnene kan følge med. Den konstant spændte muskulatur er roden til smerter, stivhed og  muskeltræthed.

Når man bruger en dynamisk armstøtte i forbindelse med præcisionsarbejde, kan man gentage de samme mikrobevægelser uden at belaste skulder, muskler og led. Armstøtten indstilles til at bære armens vægt, så den føles flydende med fri bevægelighed op til en armslængde fra kroppen.

Armstøtten klikkes fast på et bord, en arbejdsstol eller et gulvstativ og er hurtig at tilpasse individuelt, så den kan bruges af flere.

Genoptraening

Genoptræning

Ved genoptræning aflaster armstøtten ergoterapeuten i det hårde fysiske arbejde, idet brugeren selv holder og træner armen. For både patienten og terapeuten betyder det, at en bevægelse kan udføres flere gange uden at man blive træt.

Armstøtten varieres nemt i indstillingen, så graden af vægtkompensation følger borgerens udvikling i genoptræningsforløbet.

Fysisk opnår patienten ny bevægelighed i albue- og håndled og får opbygget muskler og finmotorik hurtigere.

Under neurologisk genoptræning fremmer armstøtterne motorisk læring gennem genkendelige aktiviteter fra hverdagen som at løfte en kop og smøre et stykke brød. Patienten kan gentage flere løft og bevægelser og derved fremme indlæringen af funktioner, der er gået tabt.

Når patienten er klar, kan armstøtten tages med ud af træningslokalet og monteres på fx en kørestol eller sengebord og bruges til træning af aktiviteter i løbet af dagen dagen.

Rehabilitering

Rehabilitering

Dynamiske armstøtter giver brugere, som ikke selv kan styre armen, mulighed for at udføre bevægelser, som at spise og drikke, men også til at styre el kørestol, pc’mus og tastatur.

En dynamisk armstøtte bruges af mennesker med hjerne- eller kropsskader og kan være til glæde for mennesker med muskelsygdomme, hjerneskade, rygmarvskade, sklerose og andre i forbindelse med arbejdsskade eller efter operation.

Armstøtten monteres på bord eller kørestol Det er let at lægge armen i skålen og den er enkel og intuitiv at betjene.

Mennesker som har haft glæde af armstøtten får selv oparbejdet en bedre muskulatur i arm, skulder, albue og håndled. Personen bliver mere selvhjulpen og kan klare hverdagens gøremål fra spisning og skrivning til tandbørstning.

Komunikation

Kommunikation

Kommunikation med armstøtter

Al kommunikation kræver bevægelse. Og gerne i armen. Børn, unge og voksne med bevægelses- og kommunikationshandicap er ikke blot udfordret kognitivt, men også fysisk, når de kommunikerer.

En dynamisk armstøtte støtter brugerens bevægelser i at betjene alternativt kommunikationsudstyr i mange forskellige situationer i skolen, på arbejdspladsen og i fritiden.

Armstøtten hjælper også barnet i legen, der er afgørende for barnets udvikling. Legen lærer os at aflæse det sociale landskab og at indtage vores plads i det. Samtidig er leg en god måde at ‘træne på’, for at undgå kontrakturer i skulder og albue.

Har du spørgsmål?

Kontakt os på +45 72 44 42 48 eller os@carewarekompagniet.dk

Hvad er forskellen på vores armstøtter?

Mekanisk

Edero indstilles trinvist med 350 gram til at kompensere armens vægt op til 4,8 kg. Det er en fordel, hvis flere skal bruge armstøtten og hvis du skal skifte vægtkompensation i løbet af dagen. Ederoen følger din arm indtil skulderhøjde og har en stor horisontal rækkevidde.

Edero bruges til erhverv, genoptræning, rehabilitering og kommunikation.

Mekanisk

Dowing indstilles trinløst fra 0 til 100% vægtkompensation. Det er en fordel, når du har brug for en nøjagtig vægtkompensation, som ikke skal indstilles i løbet af dagen. Dowing følger dine bevægelser op over skulderhøjde og giver dig et betydeligt udvidet arbejdsfelt. Du mærker ingen friktion i underarm og håndled.  

Til erhverv, rehabilitering, kommunikation og genoptræning.

Elektrisk

Med Elementoen hæver du armen mod tyngden med en 0-1 kontakt. Elemento bruges primært til mennesker med medfødte eller erhvervede muskelsygdomme. Elemento monteres typisk på en el-(køre)stol inden for kørestolens bredde..

Til Rehabilitering og kommunikation.

Elektrisk

Gowing er designet til mennesker med muskulære sygdomme. Med en fjernbetjening kan du: hæve armen over skulderhøjde, tilte den 7% for- og bagud samt låse armen i en vilkårlig horisontal og/eller vertikal position. Den er nem at klikke af under transport. Betjening kan gradueres til 0-1 kontakt.

Til rehabilitering og kommunikation

Edero

Dowing

Gowing

Edero samlevejledning

Armon forskningsrapport

Læs forskningsrapporten, der ligger til grund for udviklingen af Armon Armstøtter.

Download her

HOTLINE +45 72 44 42 48

Brug for at tale med en konsulent? Kontortid mandag til fredag 8-17

SKRIV TIL OS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om nye produkter, tilbehør og kurser. Separat liste for erhverv og rehabilitering.

Erhverv         Rehabilitering

Eneforhandler i Danmark

Vi er eneforhandler i Danmark af Bestic, Armon og Focal meditech.

Læs mere om os