Vi vandt Borgerprisen!

 

Armstøtter giver nye muligheder for et selvstændigt og socialt liv

Carewarekompagniets direktør Bente Tolstrup og partner Jakob Iversen modtog Borgerprisen 2018 på Velfærdsteknologikonferencen CareWare i Århus for den dynamiske armstøtte Gowing. Foto: Klaus Lasvill-Mortensen

 

Tirsdag den 10. april vandt Carewarekompagniet den fornemme Careware Borgerpris for den hollandske armstøtte Gowing, fordi den giver mennesker med nedsat funktion i armene mulighed for at opnå et selvstændigt og meningsfuldt liv i hverdagen, på arbejde og i fritiden. Prisen blev overrakt af borgerpanelet den 10. april på Velfærdsteknologikonferencen CareWare i Århus.

Borgerpanelet, der dækker mange målgrupper, som anvender velfærdsteknologi, begrundede valget med, at en armstøtte øger muligheden for at deltage i sociale sammenhænge både arbejdsmæssigt og kulturelt.

– Armstøtten Gowing skaber mulighed for selvhjulpenhed i hverdagen, på arbejde såvel som hjemme og i fritidslivet. Der er mulighed for flere og større målgrupper end nu og på sigt, at armstøtter opnår samme status som i Holland, hvor alle har lovmæssigt krav på en armstøtte, hvis den kan medvirke til større selvstændighed, lød nogle af dommerpanelets begrundelser.

Et meningsfuldt liv

Armstøtter hjælper i dag mange mennesker, der ikke har kræfter i armene til selv at udføre helt basale aktiviteter i hverdagen. Der er over de sidste tre år ca. 150 borgere, der har fået bevilget armstøtter til en eller begge arme.

– Vi er meget beærede og stolte over at få netop denne pris, fordi det er mennesker, der er afhængige af hjælpemidler i hverdagen, der har nomineret os, fortæller direktør fra Carewarekompagniet Bente Tolstrup.

– At få en pris for at give mennesker med nedsat funktion i armene et meningsfuldt liv, er nok den største anerkendelse et produkt kan opnå, fortæller Bente Tolstrup

Armstøttegaranti i Holland

En arm vejer 5% af kropsvægten. Når man har nedsat muskelfunktion i armene føles det som at have et tre kg blylod hængende om håndleddet hver gang man løfter armen. En armstøtte kan indstilles til præcis at bære armens vægt, så den føles flydende og vægtløs og helt naturligt kan løftes op til ansigtet.

I Holland, hvor armstøtterne er opfundet, har armstøtter opnået status som lovpligtige, såfremt en borger kan blive mere selvhjulpen.

– En dynamisk armstøtte er for mennesker, der ikke kan bevæge armene, som en kørestol er for mennesker, der ikke selv kan gå, forklarer Bente Tolstrup.

Læs her om Alba og hendes Gowing armstøtte >>

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *