Ergonomiske armstøtter til frisører

Frisør tester Dowing armstøtter

 

Frisører er hårdt ramt af muskelsmerter i skuldrene på grund af statiske og akavede arbejdsstillinger. Det meste af dagen arbejder frisøren fremadbøjet uden støtte af armene og med hænderne løftet i højde med skuldrene eller højere.

Sammen med Frisør og Kosmetikerforbundet testede vi om Dowing armstøtten kan give den nødvendige støtte til frisøren, når hun arbejder med armene over skulderhøjde og om Dowing armstøtterne kan sidde på frisørens arbejdsstol.

Og som du kan se i videoerne her på siden, fungerede armstøttterne rigtig fint både ved klipning af kort hår og til permanent.

Helle fra Salonen You2 i Vallensbæk har ingen skader selv, men åbnede salonen en varm mandag, så vi kunne prøve Dowing armstøtterne på de forskellige arbejdsopgaver i en frisørsalon.

Indrømmet – armstøtterne er ikke sexede i en frisørsalon. Men som Helle og eleven var enige om, så er kunderne ligeglade med armstøtterne, blot hun klipper sine kunder og ikke bliver syg og nedslidt.

– Frisører har ofte en tæt relation til vores kunder, som vi snakker med om alt fra børneopdragelse, skilsmisse, slankekure og lokalpolitik. Derfor vil de fleste kunder bare være taknemmelige for, at vi passer på os selv, så vi kan gøre dem smukke, fortæller Helle, der ejer salonen You2 i Vallensbæk. Helle har ingen skader, men åbnede salonen, så vi kunne afprøve om armstøtterne fungerede.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *