Video: Manden bag Bestic

“Da jeg var 15 år fik jeg polio, som medførte alvorlige skader i arme og skuldre. Men det fungerede godt i hele min karriere i maskinindustrien. Jeg har arbejdet som projektleder og som administrerende direktør og har altid været vant til at passe mig selv.

For omkring 7 år siden indså jeg, at det efterhånden ville blive vanskeligt at håndtere at spise. At være tvunget til at blive madet ville i stor udstrækning påvirke min uafhængighed og mit selvværd. Eftersom jeg ikke var den eneste med det problem, søgte jeg efter et godt og passende hjælpemiddel, men fandt ingen, der opfyldte mit behov.

Derfor begyndte jeg at udtænke forskellige løsninger og igangsatte en forundersøgelse, der blev udført af Ann-Louise Norén som en afhandling ved Chalmers.

Vi begyndte med en detaljeret kravspecifikation, som vi derefter fulgte tæt under udviklingen. Ann-Louise og jeg fik sammen de første prototyper og derefter, da vi havde en principiel løsning, indgik vi et meget frugtbart samarbejde med Robotdalen i Västerås. Gennem Robotdalens netværk, fik vi adgang til den kapacitet, der er nødvendig for at få et godt produkt, ikke mindst til designet. Vi har også modtaget betydelig støtte i ord og gerning af Promobilia, Opret og SIAT under udviklingen.

Jeg ville se, om det kunne lade sig gøre at spise selv, selvom man har nedsat funktion i hænder og arme. Og at gøre det, så det både fungerer godt og føles godt. Resultatet er Bestic. ”

Sten Hemmingsson, grundlægger af Bestic AB

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *