Handicappede i job: Ingolf er controller

Ingolf beholdte jobbet som controller

Handicappede i job

 

Her er historien om Ingolf Larsen, der siden en operation i skulderen for mange år siden har haft voldsomme smerter i skulderen og hånden, når han skrev på computer.

For at kunne varetage sit flxjob som controller hos Telenor, tog han smertestillende medicin for at dæmpe smerterne.

– Jeg tog Panodil og 6 mg Ibumetin tre gange om dagen for at kunne arbejde dagligt ved computeren. Når smerterne var ekstra uudholdelige fik jeg også morfin, fortæller Ingolf

Efter længere tids sygemelding bevilgede Jobcenteret en Edero armstøtte til Ingolf og efter en uge med armstøtten, behøvede han ikke smertestillende medicin.

– I løbet af den første uge behøvede jeg ikke længere at tage smertestillende medicin. Armstøtten hjælper mig med at holde armen vægtløs, så jeg ikke belaster skulderen. Før kom der sener i klemme, når jeg havde skrevet på tastaturet i længere tid. Det sker ikke længere, fortæller Ingolf.

Derfor får vi skader af computerarbejde

 

I interviewet fortæller professor Karen Søgaard, hvad der skaber spændinger i kroppen, når vi sidder meget stille og arbejder på en computer.

Computerarbejde kræver præcision. Når du arbejder med en mus og et tastatur, laver du i virkeligheden en masse mikrobevægelser, som er enormt præcise. Bevægelserne laver du ofte på den samme måde, og der er ikke mange muligheder for at variere arbejdsstillingerne.

Det betyder, at du arbejder i de samme stillinger dag efter dag. Dine muskler omkring skulderen spændes op, så du kan udføre de små fine bevægelser, der kræves for at ramme de rigtige taster eller bevæge musen præcist. Samtidig bliver din nakke låst fast for at sikre en stabil hovedstilling, så øjnene kan følge med på skærmen.

Det er her, du finder årsagen til smerten. Den konstant spændte muskulatur er nemlig roden til smerterne. Foruden smerter kan lang tid foran computeren give stivhed, konstant muskeltræthed og nedsat styrke i muskler og led.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *