Bedre genoptræning med dynamisk armstøtte

genoptraening med dynamisk armstoetteFoto: Bente Tolstrup

For et år siden kom en læge hen til mig på en rehabiliteringsmesse, hvor jeg for første gang udstillede vores dynamiske armstøtter fra Armon Arm Support.

Han spurgte om han kunne købe en anpart i min virksomhed?

’Du sidder med et guldæg, ved du det? Der findes ikke andre produkter på markedet til genoptræning af armen, der så nemt kan gradueres i vægtaflastningen. Og det du har, er genialt!’

Et år skulle der gå før lægen fik ret. Ikke at jeg sidder på et guldæg, men at den dynamiske armstøtte Edero begynder at vise rigtig fine resultater i genoptræningen.

Borgere med nedsat armfunktion der skal genoptrænes, men er for svage til at arbejde mod tyngden, kan lave flere repetitioner i et naturligt bevægemønster igennem vægtaflastet træning med de dynamiske armstøtter Edero og Pura.

I et interview i Kommunal Sundhed fortæller Rasmus Sylvest Mortensen, der er ledende terapeut på Center for Erhvervet Hjerneskade i Københavns Kommune, hvordan armstøtten Edero hjælper til en bedre genoptræning af borgeren gennem genkendelige aktiviteter fra hverdagen.

Flere gentagelser med armstøtten på
– Førhen kunne vi kun i et begrænset omfang arbejde med at lære at løfte en kop, hvis ikke borgeren selv kunne løfte armen – og i mange tilfælde kunne borgeren kun lave få gentagelser, før vedkommende blev for træt. Med armstøtten kan vi lave mange flere gentagelser, så bevægelsen kan blive lagret i hjernen igen, og vi kan også se, at vi kan give borgeren et mere naturligt bevægemønster, siger Rasmus Sylvest Mortensen.

På Center for Erhvervet Hjerneskade har de erfaret, at armstøtten især er god til at fremme motorisk læring, der handler om at træne gennem genkendelige aktiviteter fra hverdagen for at udnytte hjernens neuroplasticitet, altså evnen til at genindlære funktioner, der er gået tabt på grund af hjerneskaden.

De dynamiske armstøtter Edero og Pura kan nemt varieres i indstillingen, så graden af vægtkompensation følger borgerens udvikling i genoptræningsforløbet.

Læs hele interviewet i Kommunal Sundhed her, der også handler om, at armstøtterne har en adfærdsregulerende effekt på borgerne på Center for Multiple Funktionsnedsættelser i København.

Del dine erfaringer
Har du selv erfaringer med Armon armstøtterne til genoptræning, så skriv gerne i kommentarfeltet herunder. Du er velkommen til at indsætte billeder og video. Du kan enten udelade brugerens ansigt på billederne eller udfylde en tilladelse, som du kan downloade her.

FØLG TENDENSEN: Frem for at investere i armstøtter kan lægen anbefale at hans patient får bevilget en armstøtte til genoptræning før udskrivelse. En tendens der viser sig flere steder i landet. Fordelen er, at patienten træner med dybt specialiserede terapeuter under indlæggelse og derved bliver mere selvhjulpne, når de kommer hjem med armstøtten. Det er der flere kommuner, der har set en fordel i.

Venlig hilsen

Bente Tolstrup

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *