Armstøtter

Følger din arms naturlige bevægelser

Armon armstøtter er designet til mennesker med nedsat styrke i armene uanset årsag. Armstøtten bærer blot din arms vægt, så du kan udføre en bevægelse smidigt og elegant uden at anstrenge dig. Derfor hjælper den medarbejdere mod nedslidning og arbejdsskader, gør mennesker med medfødt nedsat funktionsevne mere selvhjulpne og genoptræner patienter hurtigere.

baerer hele armens vaegt

Bærer hele armens vægt

Armon armstøtter stabiliserer armen, så den bliver vægtløs. Du kan bevæge din arm smidigt i alle retninger – også med en tungere genstand i hånden.

Nem at tage i brug

Armstøtten skal ikke betjenes og er nem at tage i brug straks. Klik den fast på din arbejdsstol, kørestol, bordet eller andet – og den er klar til brug.

nem at tage i brug
armstoetter til erhverv

Brug den på arbejdet

Forebyg eller undgår smerter i skulder og ryg ved ensidigt gentagne bevægelser. Armstøtten  giver dig fuld bevægelighed både vertikalt og horisontalt og raffinerer dine bevægelser ved lange sessioner med præcisionsarbejde.

Brug den når du spiser

Bruger du en Armon armstøtte sammen med specialdesignet bestik der fx sættes fast på din hånd, behøver du heller ikke mange kræfter i hænderne for at kunne spise selv.

armstoetter til spise hjaelp
armstoette til genoptraening

Brug den til genoptræning

Armstøtten sikrer at både du og terapeuten kan gentage bevægelser flere gange uden udtrætning under genoptræning og guidning.  Samtidig raffineres finmotorikken, når du ikke selv skal bære hele armens vægt.

Brug den til ALT

Du kan bruge Armon armstøtter til alt, hvad du ellers giver afkald på med en dårlig fungerende arm: skrive på tastatur, spise og drikke, personlig hygiejne.

armstoette

Én armstøtte – mange muligheder

Tryk på fanerne nedenfor og læs mere om hvordan en armstøtte kan hjælpe i netop dit erhverv eller situation.

Du må bruge armstøtten til ALT!

Jo mere du bruger armstøtten jo bedre

Er det tungt for dig at løfte din arm op til munden, kan en dynamisk armstøtte hjælpe dig, så du selv kan spise, drikke og børste tænder. En fjeder indstilles, så den giver dig præcis den støtte, du har brug for og så du nemt kan sænke armen igen. Når du skal bruge din tablet eller skrive på computer holder armstøtten derfor din arm svævende over tastaturet.

Armstøtten sættes fast på bordet eller kørestolen afhængig af din mobilitet. Når armstøtten ikke er i brug, parkerer du den i laveste position på bordet eller stolen.

Det er nemt og intuitivt at bruge vores armstøtter og du kan under afprøvningen straks mærke hvordan og hvor meget den kan hjælpe dig.

Om du skal have en mekanisk eller elektrisk armstøtte afhænger først og fremmest af dit funktionsniveau i bl.a. skulderen og over albueleddet, men også hvilke aktiviteter du gerne selv vil udføre.

Vores armstøtter bruges ved:

Muskelsygdomme, hjerneskader, rygmarvsskader, sklerose, efter ulykke og operation og i forbindelse med arbejdsskade.

Undgå skader – tænk over din arbejdsstilling

Vores dynamiske armstøtter gør statiske og hyppigt gentagne bevægelser flydende lette.

Uanset om du allerede har en arbejdsskade eller ønsker at forebygge det, så kan en dynamisk armstøtte hjælpe i de fleste arbejdssituationer med statiske bevægelser.

Armstøtten understøtter dine horisontale bevægelser og op til ca. ansigtshøjde. Det giver en markant aflastning af din ryg, skulder og nakke, når du ikke selv skal bære armens vægt, der vejer 5% af din totale kropsvægt.

Vores armstøtter kan monteres på alle arbejdsstole, et bord, leje eller gulvstativ med låsbare hjul. Armstøtten bliver indstillet til dig personligt, og kan hurtigt tilpasses din kollega, hvis I er flere, der benytter den samme arbejdsstation.

Når armstøtten ikke er i brug, klikker du den nemt og hurtigt fast i den laveste position.

Eksempler på erhverv der bruger Carewarekompagniets armstøtter:

Ultralydscannere, kirurger, kosmetologer, frisører, kunstmalere, syersker, gartnere, laboranter, kontorpersonale, arkitekter, guldsmede…

Hurtigere og mere effektiv genoptræning

Mange steder har man effektiviseret genoptræningen af patienter ved at bruge Armon armstøtterne Edero og Pura.

Genoptræning af en arm er tungt opslidende arbejde både for behandler og patient. Når man bruger den mekaniske armstøtte Edero eller Pura er det muligt for patienten selv at gentage den lille krævende bevægelser flere gange end behandleren har kræfter til.

Det har også vist sig at patientens finmotorik forbedres tydeligt ved betjening af Ipad/tablet, når patienten ikke  selv skal bruge kræfter på at holde sin arm.

Genoptræning af armen sker ved at gøre almindelige daglige aktiviteter uden at patienten udtrættes som at spise selv, når maden er anrettet, børste tænder,  vaske sig, kommunikation og forskellige spil.

Armon armstøtter bruges til genoptræning af mange typer patienter

Vestdansk Center for rygmarvsskade | Handicapcenter Sydøstfyn | Lion Kollegiet, København | Esbjerg Døgnrehabilitering | Handicapcenter Nordøstfyn | …

ADL OG KOMMUNIKATION

Med to arme kan man klare mere end dobbelt så meget selv

I takt med at Armon armstøtterne udbredes i Danmark bliver træning i Almindelig Daglig levevis (ADL) og kommunikatonshjælpemiddel en stadig større del af bevillingsgrundlaget.

Med Armon armstøtter  kan borgeren nemlig udføre mange flere almindelige daglige aktiviteter i hjemmet, på arbejde og i fritiden og derved undgå at få hjælp fra det offentlige.

To funktionsdygtige arme kan klare mere end dobbelt så meget som én arm…

Armon armstøtter bruges til kommunikation og i dagligdagen til mange forskellige aktiviteter.

Dryppe øjne | lægge vasketøj sammen | fastholde et arbejde | løse forskelligartede skoleopgaver | lave mad | børste tænder | købe ind på nettet | kommunikere med det offentlige | lege & spille…

Hvad er forskellen på vores armstøtter?

EDERO

Mekanisk

Edero indstilles trinvist med 350 gram til at kompensere armens vægt op til 4,8 kg. Det er en fordel, hvis flere skal bruge armstøtten og hvis du skal skifte vægtkompensation i løbet af dagen. Ederoen følger din arm indtil skulderhøjde og har en stor horisontal rækkevidde.

Edero bruges til erhverv, genoptræning, rehabilitering og kommunikation.

DOWING

Mekanisk

Dowing indstilles trinløst fra 0 til 100% vægtkompensation. Det er en fordel, når du har brug for en nøjagtig vægtkompensation, som ikke skal indstilles i løbet af dagen. Dowing følger dine bevægelser op over skulderhøjde og giver dig et betydeligt udvidet arbejdsfelt. Du mærker ingen friktion i underarm og håndled.  

Til erhverv, rehabilitering, kommunikation og genoptræning.

ELEMENTO

Elektrisk

Med Elementoen hæver du armen mod tyngden med en 0-1 kontakt. Elemento bruges primært til mennesker med medfødte eller erhvervede muskelsygdomme. Elemento monteres typisk på en el-(køre)stol inden for kørestolens bredde..

Til Rehabilitering og kommunikation.

GOWING

Elektrisk

Gowing er designet til mennesker med muskulære sygdomme. Med en fjernbetjening kan du: hæve armen over skulderhøjde, tilte den 7% for- og bagud samt låse armen i en vilkårlig horisontal og/eller vertikal position. Den er nem at klikke af under transport. Betjening kan gradueres til 0-1 kontakt.

Til rehabilitering og kommunikation

Edero

Dowing

Gowing

Edero samlevejledning

Armon forskningsrapport

Læs forskningsrapporten, der ligger til grund for udviklingen af Armon Armstøtter.

Download her

HOTLINE +45 72 44 42 48

Brug for at tale med en konsulent? Kontortid mandag til fredag 8-17

SKRIV TIL OS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om nye produkter, tilbehør og kurser. Separat liste for erhverv og rehabilitering.

Erhverv         Rehabilitering

Eneforhandler i Danmark

Vi er eneforhandler i Danmark af Bestic, Armon og Focal meditech.

Læs mere om os